14 Ocak 2013 Pazartesi

iP PERDELERİM

3 yıl önce ben de ip perde yapmıştım bu kadar meşhur olduğunu bilmeden. Şark köşem vardı o zamanlar. Oraya uygun bir perdem yoktu.Ben de böyle bir çözüm buldum. Biraz boncuk ve kolyelere takılan otantik malzemelerden aldım ve iplere geçirdim. Fotoğraflarda net değil. Daha sonra başka eve geçtik ve şark köşem olmadı yeni evde. Ben de oturma odasında kullandım. O zaman da kırmızı boncuklar takmıştım koltuklara uysun diye.




6 yorum:

  1. Feyzacın blogunu ziyarete geldim bakalım neler var Çokk beğendiğim perdeler süper olmuş ellerine sağlık :) fayzacım ya bide su yorum sonra robot kontrolünü kaldırsan çok güzel olcak bende böyle bişi çıkıyormu bu arada :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin canım.teşekkürler.nasılkaldırcam ki onu.ben yanıtlarken çıkmıyo.sen de robot yok ama onaylandıktan sonra görülecek diyor yorumlar için.

      Sil
    2. hmm anladım canım bende bilmiyorum :)) nasıl kalkıcak

      Sil
  2. Merhaba Feyza hanım yaptığınız her şeye bayıldım ellerinize sağlık... Perdeleri nasıl yaptığınızı detaylıca paylaşmanız mümkün mü? Ben daha önce hiç böyle şeylerle uğraşmadım ama çok heveslendim sayenizde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gözde Hanım.güzel yorumunuz sevindirdi beni.İnsan istedikten sonra güzel şeyler ortaya çıkarabiliyor.Kullandığım ip sakallı ip diye geçiyor.Perdenin üst kısımını yani perde düğmelerinin takıldığı bölümü göz kararı uzunca zincir çektikten sonra kafes yaptım tığla.anlatabiliyor muyum bilmiyoru ama.zincir çekmeyi biliyorsanız birinden yardım alabilirsini bu konuda.Ben ayrıntılı fotoğrafını da eklicem inşallah.oradan daha net anlaşılır.Tam hatırlamıyorum ama alt alta 4 veya 5 sıra kafes yapmışımdır.Bu kafes işi bitince penceremim uzunluğu kadar, yani sie kalmış ne kadar uzunlukta yapmak istediğiniz,ip kestim ve kafeslere bağladım ipleri elimle birer kafes atlayarak.ortalık biraz tüğ oluyor ama iyi iş çıkarıyorsunu.sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olomaya çalışırım.Sevgiler...

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı bekliyorum : )