Kurabiye yapmayı ve yemeyi pek severim.En çok da un kurabiyesini yaparım.Daha kolay geldiğinden olsa gerek.Bu sefer içine damla çikolata ekliyeyim dedim.Güzel de oldu.İsterdeniz fındık,ceviz de ekleyebilirsiniz.
Size ufak bir püf noktası da vereyim.Ben bazen boş vakitlerimde kurabiye yapıp kavanozda ağzı iyice kapalı olarak saklıyorum.Aniden biri geldiğinde çok pratik oluyor.3 ay boyunca bile kaldığını hatırlıyorum ama 1 ay rahat dayanıyor bayatlamadan.Ancak kavanozun hava almaması lazım.
Şimdi malzemeleri vereyim.
1 su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 paket tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı
Margarin ve pudra şekerini ellerimizle yoğuruyoruz.Daha sonra damla çikolatası, un,vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurumuz hazır demektir.Hamurumuzu merdane yardımıyla açarak kalp kalıbımızla kesiyoruz.175 derecelik fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.Fırından çıkararak ilk sıcaklığı çıktığında üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...
ohh ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Buyurun beraber olsun : )
SilSüper gözüküyor ellerinize sağlık :) bende de böyle bir tarif var uzun süreler bayatlamadan duruyor tupper kaplarda çok uzun süre duruyor .
YanıtlaSilÇok teşekkürler.evet tupperim yok ama duymuştum.bayatlamaması çok iyi oluyor.sevgiler
Silhımmm enfes görünüyor.ellerine sağlık feyzacığım.bende teneke kurabiye kutum var orada saklıyorum ve en az bir ay kalıyor yazdığın gibi.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Alanay hanımcim.evet teneke de olur.sevgiler
SilTeşekkürler Alanay hanımcim.evet teneke de olur.sevgiler
Sil