16 Mayıs 2013 Perşembe

Regaip kandili

Selamun aleyküm dostlar
Herkesin üç aylarını mübarek ediyor ve Regaib kandilini en bereketli bir şekilde geçirmenizi Allah'tan diliyorum.Dualarınızda beni de unutmayın.
 
Hadis-i Şeriflerde buyrulmuştur ki; Recep Allah-ü (c.c) Teâlâ'nın ayıdır. Recep ayına ikram edene, saygı gösterene, Allah (c.c) dünyada ve ahirette ikram eder.
Recep ayının ilk Cuma gecesinin ihya edene, saygı gösterene, Allah(c.c)ü Teala kabir azabı vermez. Dualarını kabul eder.
Peygamber Efendimiz, recep ayındaki ibadetlerin faziletini anlatıyordu. Yaşlı bir zat "Ya Resulullah Recep ayının tamamını oruçlu olarak geçirmeye gücüm yetmez."deyince Peygamber efendimiz buyurdu ki:
''Sen Recep ayının birinci,on beşinci,ve sonuncu günleri oruç tut.Hepsini tutmuş sevabına kavuşursun.Çünkü sevaplar on misli ile yazılır.Fakat,Recep-i şerifin ilk Cuma gecesinden gafil olma''..
Rahmeti gazabını geçen Yüce Rabbimizin hayır ve bereketini, af ve mağfiretini yağmur gibi üzerimize yağdırdığı bu mübarek geceyi fırsat bilip tövbe, dua ve niyaz ile geçirmeli; bu ilâhî ziyafetten faydalanmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
İnsanların bir yıl içerisindeki rızıkları, zengin veya fakir olacakları ve ecelleri gibi mühim hususlar o gece içerisinde meleklere bildirilir. O geceyi ibadet ve tâatla geçirmek ve nafile namaz kılmak sevaptır. Nitekim Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve dua etmiştir.

6 yorum:

  1. Allah razı olsun canım, senin de kandilin mübarek olsun, Rabbim dualarını kabul eylesin..

    YanıtlaSil
  2. Kandilin mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. a.s. Hayırlı kandiller canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bereketli bir kandil geçirmişizdir : )

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum : )