17 Şubat 2013 Pazar

Balık Yedik

Hrerkese mutlu pazarlar...
En sevdiğim balıktır mezgit.Her ne kadar dip balığı olsa da : )bıkmadan yerim.kokusu da diğerlerine göre daha hafiftir.Hele bir de eşimin ellerinden piştiyse...Balıkları eşim pişirir bizde.Tabi bu durumdan çok memnunum.Laf aramızda o da memnun aslında.Baya geliştirdi çünkü bu konuda kendini :)Zaten başkasına bırakmaz pişirmeyi.Bir de balık bulaşıklarını yıkadı mı değmeyin keyfime...Ellerine sağlık diyorum buradan kendilerine : )
İsterseniz nasıl yaptığını da anlatayım.

Balıkların kafası koparııp içi temizlenir.Suyu süzülmeye bırakılır.Beyaz unla harmanlanır balıklar.Balıklar tavaya dizilir ve yağı konur.Ocak yakılır.Balıkların bir tarafı pişince tavanın kapağıyla diğer tarafına çevrilir ve pişirilir.

Pişirmenin eşime göre püf noktaları :
Balıkların hepsi tavaya dizilir.Daha sonra yağı koyulur ve ocak yakılır.Burada amaç balıkların hepsinin aynı derecede, aynı anda pişmesi.
Ocağın büyük tarafında orta ateşte pişiriliyor ve lokum gibi oluyor : )


Bize afiyet oldu.Sizlere de olur inşallah.

6 yorum:

  1. Afiyet olsun,bizde de en çok o balık yenir.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürle.Sizde seviyorsunuz demek ki: )

    YanıtlaSil
  3. Balığın her çeşidi iyidir, harika görünüyor. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler.biz de severiz balığı : )

    YanıtlaSil
  5. ahh bu balıklar yenmez mi? ama anneme pişirdiklerim hariç sayısı 12 ve ızgarada sadece sebze ile balık yapmadım yapamıyorum.evde piştiyse 2 gün yemek yiyemiyorum böyle pis bir huyum var.ellerine sağlık nasıl iştah açıcı görünüyor ve afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)evet dolunay hanım o kokusu da olmasa eve siniyo sanki.haftada bir katlanıcaz artık : )

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum : )